fbpx Tile Trade Center, by Ri.Pa.

Onderhoud van uw keramische tegels

RIPACIM_web_def

STAP 1:
Reinigen met RIPACIM
10 L water / 1 L product

Na het invoegen van de tegels kan er een waas op de tegels achterblijven, die is echter niet altijd zichtbaar met het blote oog. Dit noemen we de cementsluier. Deze kan worden verwijderd met RIPACIM. Als de voegen droog zijn (reken 2 a 3 weken) kan u de cementsluier verwijderen door te schuren met een oplossing van RIPACIM. U gebruikt 1 L product in 10 L lauw water. Daarna laat u het product maximum 10 min. inwerken. Neem de losgekomen sluier op met een dweil en water. Tot slot spoelt u 2-3 keer grondig na, waarna u de vloer droogdweilt.

 

OPGELET: Dit product mag niet in aanraking komen met natuursteen of hout. Trek de oplossing dus niet weg over deurdorpels en plak houten meubels, plinten in hout of mdf en deurkaders goed af.
Tip: Werk in kleine oppervlakken (max. 10 m²), zo vermijdt u dat het product opdroogt.

 

RIPAINCLEAN_web_defSTAP 2:
Reinigen met RIPAINCLEAN
10 L water / 1 L product

RIPAINCLEAN is een intensiefreiniger voor uw keramische tegels. Met dit product verwijdert u oude waslagen, voetstappen, vlekken of andere problemen. U gebruikt 1 L product op 10 L water, daarna goed schuren met voldoende oplossing en een borstel. Het product niet laten indrogen. Tot slot spoelt u 2-3 keer grondig na, waarna u de vloer droogdweilt. Deze behandeling kan periodiek worden herhaald.

 

 

RIPAFLOOR_web_defSTAP 3:
Onderhoud met RIPAFLOOR
10 L water / 1 koffielepel product

Voor het wekelijkse onderhoud van uw vloer, gebruikt u RIPAFLOOR. Deze speciaal onvettende zeep is zeer geconcentreerd. 1 koffielepel op 10 L water is de maximale verhouding. Daarna spoelt u de vloer na en dweilt u droog. lndien er na verloop van tijd opnieuw vlekken zouden ontstaan, is de kans groot dat u teveel product heeft gebruikt en kan u opnieuw reinigen met RIPAINCLEAN.

Al deze producten zijn verkrijgbaar in onze Tile Trade Centers. Vraag gerust meer informatie aan onze medewerkers.

Download hier de instructiefiche als .pdf.

Test