fbpx Tile Trade Center, by Ri.Pa.

banner_terras

De perfecte terrastegel

Wanneer de dagen langer worden en de zon tevoorschijn komt, denken we spontaan aan lange avonden met vrienden op het terras. Al dan niet (deels) overdekt, wordt een terras steeds meer het verlengde van onze woonruimte en heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Denk maar aan terrasverwarming, luxemeubels voor buiten of een volledige buitenkeuken. Uiteraard mogen de perfecte terrastegels niet ontbreken. Bij de ideale tegel voor buiten hebben we enerzijds de esthetische factor, anderzijds de functionele.
Tile Trade Center heeft een zeer ruim gamma aan keramische terrastegels. Eén van de grote voordelen van deze tegels is dat bij veel collecties dezelfde tegel voor binnen áls voor buiten bestaat. Het verschil is dan enkel de dikte tussen beide varianten. Dit laat toe om de vloer van uw leefruimte binnen, volledig door te laten lopen naar buiten. Zo kunnen de tegels van uw woonkamer doorlopen naar het terras of van uw slaapkamer naar het balkon. Er wordt zo visueel één groot oppervlak gecreëerd en dezelfde stijl blijft behouden.
Keramische terrastegels hebben een dikte van 2 cm. Zo zijn ze volledig vorstbestendig en gaan ze niet scheuren of barsten. Ze hebben als groot voordeel ten opzichte van natuursteen dat ze volledig zuur- en vetresistent zijn, zo zijn er geen blijvende vetvlekken van bijvoorbeeld een barbecue en ook een omgevallen glas rode wijn is geen probleem. Tevens zijn ze uv-bestendig, slijtvast en zeer makkelijk in onderhoud.

tegeldrager_terras
Tegeldragers

Wil je onder je terras nog nutsleidingen plaatsen? Zoals elektriciteitskabels, gas- of waterleidingen? Dan is het mogelijk om je terras te plaatsen op tegeldragers. Hierdoor blijven deze leidingen eenvoudig bereikbaar. Tegeldragers hebben ook als voordeel dat oneffenheden in de ondergrond gecorrigeerd kunnen worden en het totale gewicht van tegel en ondergrond een stuk lager ligt. Dit is vaak noodzakelijk voor dakterrassen of een terras op een balkon.

 

NIEUW! K2-GRID

Een tweede mogelijkheid om te werken met een draagsysteem is het plaatsen van een volledig grid, gebaseerd op de voordelen van tegeldragers. De K2 GRID biedt u volledige flexibiliteit in het plaatsen van uw terrastegels. Bij de klassieke tegeldragers is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de tegels in wildverband te plaatsen, dit kan met het K2 GRID wel. Het grid biedt ondersteuning onder de volledige oppervlakte van uw tegel en maakt het zo mogelijk om ook bijvoorbeeld keramisch parket te plaatsen, in lange smalle tegels. Uiteraard blijven de voordelen van tegeldragers behouden; het blijft mogelijk om leidingen onder uw terras te leggen, het totale gewicht wordt gereduceerd en hellingen of oneffenheden kunnen perfect worden opgevangen.
Download hier de brochure van het K2 GRID.

Onderhoud van uw terras

Tegels die buiten liggen, zijn uiteraard meer onderhevig aan weersinvloeden dan tegels binnen in huis. Daarom is het belangrijk om uw terras periodiek te onderhouden. Dit kan met de onderhoudsproducten van Ri.Pa / Tile Trade Center.

Met Ri.Pa. Green Free verwijdert u groene aanslagen op allerlei ondergronden zoals keramische tegels, natuursteen, dakpannen, tuinmeubelen, … Dit biologische product is veilig voor gras en planten. Green Free brengt u aan op een droge ondergrond met een minimum concentratie van 1 liter product op 20 liter water door besproeiing onder lage druk. Met één liter gebruiksklare oplossing reinigt u 6 m².
Nadien mag het min. 24 uur niet regenen, waarna alle groene aanslag met de volgende regenbui verdwijnt.

Ri.Pa. Terras New is een intensieve terrasreiniger en vuiloplosser. Terras New verwijdert al het hardnekkige vuil van terras & oprit en is van toepassing op ALLE ondergronden (keramische tegels, beton, natuursteen, klinkers, hout, teak,…).
Ook geschikt voor het reinigen van grafzerken, dorpels, tuinhuis, tuinmeubels, …

  • Bij sterke vervuiling: 1 liter op 4 liter lauw water.
  • Bij normale vervuiling: 1 liter op 10 liter lauw water.
  • Bij regelmatig gebruik: 200 ml op 10 liter lauw water.

Schuur met deze oplossing de te behandelen oppervlakte en laat 5 minuten inwerken. Spoel nadien grondig na.

Alle producten zijn te koop in al onze Tile Trade Centers. Wenst u meer info over ons assortiment terrastegels of over onze onderhoudsproducten?
Kom gerust langs in onze showrooms.

Test