fbpx Tile Trade Center, by Ri.Pa.

Extra dunne tegels en XXL-tegels (slabs)

Plaatsen op een bestaande vloer

Wanneer je een bestaande vloer wil vervangen, komen er al snel een heel aantal onpraktische zaken bij kijken. De oude vloer moet uitgebroken worden en dat brengt overlast, kosten en risico met zich mee. Het uitbreken van een bestaande vloer veroorzaakt vaak veel stof- en geluidshinder en het risico op het beschadigen van de onderlaag (chape) is groot. Deze moet dan geretoucheerd worden. Een oplossing kan zijn om een nieuwe keramische vloer, op de bestaande vloer te plaatsen.
Sinds een aantal jaren brengen verschillende fabrikanten zeer dunne tegels op de markt. Deze tegels zijn vaak verstevigd met glasvezel op de achterzijde en zijn zo voldoende sterk. Het grote voordeel van deze tegels is dat ze op een bestaande (tegel)vloer kunnen geplaatst worden. De hoogte van je vloer zal maar met enkele millimeters toenemen en dit valt met enkele eenvoudige ingrepen prima op te lossen. Ook de duur van de werken wordt aanzienlijk verkort, met een beperking van overlast en risico.

lea_slimtech

Eindeloos veel mogelijkheden

De productie van deze dunne tegels heeft ook heel wat andere voordelen met zich meegebracht. De tegels worden geproduceerd op zeer grote formaten (150 x 300 cm), maar zijn na versnijding in de fabriek ook in kleinere afmetingen beschikbaar (bv. 120 x 120 cm, 50 x 50 cm, …). Eén van de voordelen van dit grote formaat is dat het bekleden van een douchewand bijna zonder voegen kan gebeuren. Dit is niet alleen een esthetisch voordeel, maar zorgt ook voor een wand die makkelijk te onderhouden is. Naast vloeren en wanden kunnen ook receptietogen, binnendeuren, schouwen en spatwanden in de keuken bekleed worden met keramisch materiaal. Dit zorgt voor een zeer sterk oppervlak dat makkelijk te onderhouden is. Uitsparingen voor wandcontactdozen, schakelaars en kabelaansluitingen kunnen zonder problemen worden uitgezaagd. Ook voor het bekleden van (bestaande) trappen zijn deze materialen uiterst geschikt. De grootformaattegels zijn beschikbaar in tal van designs, zoals beton, marmer, natuursteen of speciale tekeningen.
U vindt deze grootformaat tegels bij Tile Trade Center van de merken: Cotto d’Este, Inalco, Lea en Qstone.

 

 

Test