fbpx Tile Trade Center, by Ri.Pa.

Onderhoud van uw geolied parket

Groot onderhoud of eerste behandeling

WOCA fabrieksgeoliede vloeren moeten na plaatsing onmiddellijk een extra oliebehandeling krijgen. Door deze behandeling wordt het oppervlak optimaal verzadigd en daardoor slijtvaster. Wij raden aan om in drukbelopen ruimtes te kiezen voor de WOCA Onderhoudsolie of WOCA Onderhoudspasta. In ruimtes zoals slaapkamers, waar de gebruiksintensiteit veel lager ligt, is een behandeling met WOCA Olie Conditioner voldoende. Onderhoudsolie wordt ook gebruikt voor het opfrissen van houten oppervlakken, waarbij de vloer altijd eerst met intensiefreiniger wordt schoongemaakt. (het verwijderen van oude zeeplagen). Opfrissen kan ook plaatselijk gebeuren. De verwerking kan handmatig of, bij grotere oppervlakken, machinaal worden uitgevoerd.

1. Reinigen bij Groot Onderhoud

Meng 125 ml intensiefreiniger in 5 l lauw water. Laat, indien nodig, de oplossing kortstondig inwerken om vuil op te lossen. Gebruik bij zware vervuiling een sterkere concentratie. Schrob handmatig met een polierblok/scrubbie-set of machinaal met een pad onder de éénschijfsmachine bij zeer vuile oppervlakken. Droogdweilen met een wringmop/dweil of waterstofzuiger. Herhaal dit indien de vloer zeer vuil is.

Tip: Werk altijd met twee emmers – één met de mix van intensiefreiniger en water en één met zuiver spoelwater.

2. Olie vernevelen

Laat de vloer gedurende minstens 8 uur drogen. De vloer moet voor de oliebehandeling volledig droog zijn. De flacon grondig schudden. Vernevel een dunne laag onderhoudsolie op 4 m2 per keer.

3. Inwrijven

Het is belangrijk dat de Onderhoudsolie zorgvuldig in het hout gewreven wordt. Blijf wrijven tot het hout verzadigd lijkt (zijdematte glans) en het oppervlak er gelijkmatig uitziet. Voor grote oppervlakken wordt het gebruik van een éénschijfsmachine aanbevolen.

4. Droogwrijven

De vloer met katoenen doeken droogwrijven, alvorens het volgende af te werken vloeroppervlak te behandelen. De vloer mag er niet nat uitzien en na het inwrijven mag er geen overtollige olie achterblijven op het oppervlak. Werk stapsgewijs verder tot de hele vloer afgewerkt is. Hoe meer men opwrijft, hoe beter het resultaat. Na 24 uur mag de vloer voorzichtig in gebruik genomen worden. Na minimaal 48 uur wordt de vloer onderhouden met WOCA Natuurzeep.

BELANGRIJK: Voor de gezondheid van uw parket en uzelf is de juiste luchtvochtigheid van groot belang! De ideale luchtvochtigheid in uw huis moet tussen de 45 en 65% liggen. Een luchtbevochtiger is aan te bevelen! Meer info kan u verkrijgen via onze medewerkers.

foto_woca_products

Regelmatige reiniging

WOCA Natuurzeep is geschikt voor het reinigen van de meeste geoliede vloeren. Natuurzeep is een speciaal vervaardigde kwaliteitszeep, die dankzij zijn voedende eigenschappen de poriën in het hout dicht en beschermt tegen vuil en indringing van vloeistoffen.

Aandachtspunten!

• Reinigt en beschermt
• Gebruik de juiste dosering
• Niet te nat achterlaten
• Gebruik een wringmop

125 ml Natuurzeep wordt gemengd in 5 l koud water. Reinig de vloer met een licht uitgewrongen dweil of wringmop in de lengterichting van de planken. Op die manier wordt de vloer slechts kort aan het vocht blootgesteld.
Tip! Er wordt aanbevolen om bij sterk vervuilde vloeren met twee emmers te werken – één met WOCA Natuurzeep gemengd met water en één met zuiver spoelwater om de vuile dweil of mop in uit te spoelen. Nooit met zuiver water nadweilen.

Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met WOCA Super Ontvlekker of WOCA Easy Neutraliser.

WOCA Olie Conditioner wordt gebruikt voor het behandelen en opfrissen van geoliede houten vloeren. Olie Conditioner ‘Naturel’ wordt gebruikt voor naturel en gekleurde geoliede vloeren, en Olie Conditioner ‘Wit’ voor wit geoliede vloeren.

Olie Conditioner combineert een efficiënte reiniging met een gelijktijdige oliebehandeling van het hout. De olie dringt diep in de  poriën van het hout en vormt een matte beschermende laag.

• Geeft oliecomponenten af telkens als de vloer wordt behandeld
• Verlengt de tussenperiodes van het groot onderhoud
• Kan ook als eerste zeepbeurt toegepast worden

1. Schud de flacon krachtig voor gebruik.

2. Zorg ervoor dat de vloer voor de behandeling stofvrij is.

3. Meng Olie Conditioner met koud water:

– Bij traditioneel geoliede vloeren: 1:20
(250 ml Olie Conditioner in 5 liter water)

– Bij UV-geoliede en met hardwax behandelde vloeren: 1:40
(125 ml Olie Conditioner in 5 liter water).

De mengverhouding kan gevarieerd worden afhankelijk van slijtage, vervuiling en de frequentie van reiniging.

4. Behandel de vloer met een licht uitgewrongen dweil of wringmop in de lengterichting van de planken. Stop direct daarna de wringmop of dweil opnieuw in de mengeling, wring hem goed uit en veeg de vloer ermee droog, eveneens in de lengterichting van het hout. Er wordt aanbevolen om bij sterk vervuilde vloeren met twee emmers te werken – één met Olie Conditioner gemengd met water en één met spoelwater om de vuile dweil of mop in uit te spoelen. Het is aanbevolen een oppervlakte van circa 10 m² per keer te behandelen. Op die manier wordt de vloer slechts kort aan het vocht blootgesteld.

5. Laat de vloer circa twee uur drogen alvorens deze weer te betreden.

6. Om de vloer licht te laten glanzen, opwrijven met een witte pad.

Al deze producten zijn verkrijgbaar in onze Tile Trade Centers. Vraag gerust meer informatie aan onze medewerkers.

Download hier de instructiefiche als .pdf.

Test